Ara
ÖĞRENCİ İŞLERİ DAİRE BAŞKANLIĞI

Yükseköğretimde Öğrenci İşleri: "Mevzuat Uygulama Birliktelik 9. Toplantısı" na Katıldık

26.05.2024 16:37

Öğrenci İşleri Daire Başkanlıkları tarafından yürütülmekte olan iş ve işlemlerde yükseköğretim kurumları arasında uygulama birlikteliğini sağlamak, çalışanlar arasında iletişim kanallarını daha işlevsel hale getirmek gibi amaçlara yönelik olarak, Akdeniz Üniversitesinde başlayan toplantıların 9.su  24-26 Mayıs 2024 tarihleri arasında Atatürk Üniversitesi tarafından gerçekleştirildi.

Nene Hatun Kültür Merkezinde gerçekleşen toplantıya Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı, rektör yardımcıları ve Üniversitelerin Öğrenci İşleri Daire Başkanlıklarının yöneticiyle, personelleri katılırken üniversitemiz adına Öğrenci İşleri Daire Başkanı, Sedat Demir, Şube Müdürü, Murat Ünal ve Şef Ayetullah Gündüz katıldı.


Toplantının açılış konuşmasını yapan Atatürk Üniversitesi Öğrenci İşleri Daire Başkanı Metin Saygılı; Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Üniversiteleri ile birlikte toplam 150 Üniversiteden 340 katılımcıyla düzenlenen bu etkinliğe ev sahipliği yapıyor olmaktan duyduğu memnuniyeti ifade ederek sözlerine başladı.

 

‘’Bu ve benzeri toplantıların, işlem birliğini sağlama, çalışanlar arasında iletişim kanalları oluşturma gibi konulara katkı sağlamasının yanında, Yükseköğretim Kalite Kurulu tarafından da önemsenen ve önerilen kalite çalışmaları kapsamında yürütülen,  paydaş profilini ve kalite konularını muhtevi toplantılardan birisi olma özelliğine de sahiptir. “Ülkemizde Yükseköğretim Kurumları açısından sistemlerin en önemlisi Yükseköğretim Bilgi Sistemi yani YÖKSİS’tir. YÖKSİS, Ülkemizde kullanım oranı en yüksek bilgi sistemlerinden birisidir. 2010’lu yıllarda masa üstü uygulamalar kullanılarak excel formatındaki belgelerle bilgi toplanılmasından başlayan sürecin, bugün sayıları 10 milyonun üzerinde olan Yükseköğretim Kurumlarına kayıtlı veya mezun vatandaşların bilgi ve belgelerine e-Devlet kapısı üzerinden ulaşmalarını,  üniversite kaydı, askerlik tecili, kredi, burs ve yurt başvurusu gibi işlemlerini, transkript, öğrenci veya mezuniyet belgelerine erişimlerini kolaylıkla sağlayacak seviyeye getirilmesi takdire şayandır” dedi.

 

Rektör Prof. Dr. Çomaklı Tüm katılımcıları, üçüncü çeyrek asra yaklaşan tecrübesi, yetiştirdiği insan kaynağı ve oluşturduğu eğitim kültürü ile eğitimin beşiği olan Atatürk Üniversitesinde misafir ediyor olmaktan büyük bir mutluluk duyduğunun altını çizerek,  “Yeni nesil üniversite misyonu doğrultusunda önemsediğimiz dijital dönüşüm ve gelişim çalışmaları kapsamında yürütülen projelerden birisi de Öğrenci Bilgi Sisteminin geliştirilerek paydaşlarımıza daha nitelikli hizmetler verilmesidir. Bu kapsamda olmak üzere; üniversite kayıtları,  lisansüstü başvuru, değerlendirme ve yerleştirme işlemleri, özel yetenek programlarının başvuru, değerlendirme ve yerleştirme işlemleri, yatay geçiş başvuru, değerlendirme ve yerleştirme işlemleri, ders kayıt işlemleri, mezuniyet işlemleri, kayıt sildirme, kayıt dondurma, muafiyet, not itirazı gibi dilekçeye bağlı öğrenci talepleri öğrenci belgesi, transkript, kimlik kartı talebi gibi işlemler Öğrenci Bilgi Sisteminde manuel herhangi bir sürece bağlı olmadan, zaman ve mekândan bağımsız olarak gerçekleştirilebilmektedir’’ dedi. Ayrıca Rektör Çomaklı tüm katılımcılara teşekkür etti.